Fried Mashed Potato Balls
Original recept från grocerywealth.com av louise
Oct. 27, 2024
6 st normalstora potatisar
2 msk potatismjöl
1 dl parmesan, riven
En bunt färsk persilja, finhackad
2 tsk vitlökspulver
Salt och peppar efter smak
Olja till fritering
Skala och dela potatisarna i mindre bitar. Koka dem tills de är mjuka och låt svalna något.
Tillsätt den rivna parmesanen, vitlökspulver, potatismjöl, salt och peppar till potatisarna.
Hacka persiljan fint och blanda ner i potatisblandningen.
Mosa allt till en jämn, formbar deg.
Rulla degen till cirka 20 bollar.
Värm oljan i en kastrull eller fritös. Fritera bollarna i omgångar, cirka 5 åt gången, i 3 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bollarna rinna av på hushållspapper och servera med din favoritdipp.