En riktigt god brownie som går att slänga ihop hyfsat snabbt! Klar inom mindre än 1h (den blir dock supergod om den får stå över natten…)! Dekoreras enkelt med kristyr! 🕸️🤩
Original recept från www.instagram.com
Oct. 30, 2024
70 g smör
150 g choklad (ta den du gillar bäst! för ljus kan dock bli sött)
3 st ägg
216 g strösocker (2,4 dl)
35 g vetemjöl (ca 0,6 dl)
15 g kakao (3 msk)
1 nypa salt
60 g florsocker (1 dl)
0.5 msk vatten
2 krm äppelcidervinäger
Svart sockerpasta
Silverkulor
Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig)
Smält smör och choklad tillsammans.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör ihop med chokladsmöret. Sikta ner de torra ingredienser och vänd ihop.
Grädda mitt i ugnen, i en springform på 18 cm i diameter med bakplåtspapper i botten, i ca 20-25 min. Låt svalna.
Rör ihop allt till kristyren till en trögflytande smet. Den ska inte vara för lös så tillsätt vätskan lite i taget till rätt konsistens. Häll i en spritspåse. Klipp ett litet hål och spritsa ett stort spindelnät över kakan. Om du vill kan du dekorera med en spindel av sockerpasta eller bara servera den som den är!