Härlig Köttfärsgratäng med potatis
Original recept från www.instagram.com
Oct. 27, 2024
4 - 5 st lite större potatisar
600 g köttfärs
1 st stor hackad gul lök
2 st hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1.5 msk oxfond
400 g krossade tomater
Torkade örter (basilika, persilja)
Salt och peppar
2 - 3 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk/ grädde
Salt och peppar
Riven smakrik ost
Bryn köttfärs, lök och vitlök. Låt tomatpuré fräsa med en lite stund. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra en stund.
Skiva potatisen tunt, gärna på mandolin.
Bechamell: smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet, tillsätt sedan mjölk/grädde lite i taget. Salta och peppra. Vispa hela tiden och koka tills den tjocknar.
Varva sedan potatis, köttfärs och bechamellsås i en form. Avsluta med sås och toppa med riven ost.
Gratinera i ugn på 215gr i ca 30 min. Servera med sallad.