900 g butternutpumpa
170 g vetemjöl
1 st äggula
1 krm malen muskotnöt
30 g finriven parmesan
100 g smör
Persilja
Sätt ugnen på 180 grader
Skala och skär pumpan i bitar
Lägg pumpabitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter tills de är mjuka
Låt svalna och mixa till en puré med en stavmixer
Häll över purén i en bunke och tillsätt mjöl, äggula, muskot och parmesanost. Blanda till en lös smet som går att rulla lite. Den ska verka för lös
Häll upp mjöl på en skärbräda och stjälp upp degen
Rulla till korvar som är ca 2 cm i diameter
Skär i ca 2 cm långa bitar
Låt de ligga kvar i mjöl så de inte fastnar i varandra
Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten
Koka gnocchin till den flyter upp
Blanda gnocchin med i stekpannan
Toppa med parmesanost, svartpeppar och persilja
Njut med ett stort glas mjölk