En färgglad, enkel och fantastiskt smakrik pasta med saffran, chili, vitlök och kräftstjärtar. En perfekt middag att servera till gäster då den är både vacker och magiskt god.
Original recept från www.koket.se
Dec. 26, 2021
1 gul lök
2 vitlök
1 röd chilifrukt
1 g saffran
200 g körsbärstomater
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 citron
200 g kräftstjärt
1 knippe persilja
Salt
Peppar
Olja
400 g tagliatelle
Parmesanost
Färsk spenat
4 surdegsbröd
1 vitlök
Olivolja
Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök och chili fint.
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över creme fraiche, grädde och koka upp.
Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.
Under tiden kan du koka pastan och göra krutongerna.
Krutonger Gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan. Hacka i tärningar, stek krispiga i olivolja.
Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftorna, persilja.
Riv gärna över parmesan och servera med brödkurtonger på toppen.