Frasig, smakrik fisk med krispiga pommes och syrlig paprikasalsa. Recept från: Hello Fresh
Jan. 31, 2023
Salt
Peppar
Olivolja
1 st ägg
1 tsk socker
Vetemjöl
1 msk balsamvinäger
2 st tomater
2 msk hackad bladpersilja
1 st röd paprika
500 g potatis
Aioli
250 g sej (eller annan vit fisk)
30 g panko
Cajun-krydda
Sätt ugnen på 240/220 grader varmluft. Skör oskalad potatis i ca 1 cm stora stavar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika. Blanda i en skål. Tillsätt balsamvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar, blanda väl.
Placera fisken i en djup tallrik och täck med Cajun-krydda. Ta fram 3 tallrikar till. Blanda vetemjöl, salt och generöst med peppar i den första. Vispa ägg i den andra. Lägg panko och ca 1/2 msk Cajun-krydda i den sista. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Placera på en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan. Stek fisken i ca 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper.
Lägg upp på tallrikar och servera med aioli.