Världens godaste pasta med lite smak av citron
Oct. 15, 2022
500 lammfärs, nötfärs eller blandfärs
100 g pesto
0.5 dl ströbröd
2 frp passerade tomater (a 400 g)
2 msk honung
2 citroner (zest av båda, saft av en)
50 g pinjenötter
Rör ihop pesto med ströbröd och lammfärs. Salta och peppra ordentligt. Hacka vitlöken fint, fräs i lite olivolja, slå på tomater och vatten. Tvätta citronerna väl och zesta av det yttersta gula skalet. Pressa saften ur den ena. Tillsätt zest och citronsaft till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar. Trilla små frikadeller av färsen och släpp ner i den puttrande tomasåsen. Skaka försiktigt kastrullen så att alla frikadeller täcks av sås. Koka frikadellerna ett par minuter. Rosta under tiden pinjenötterna lätt i torr stekpanna. Servera med nykokt pasta.