En enkel kyckling- och majssoppa serverar du här med knapriga tortillachips vid sidan. De stekta kycklingfiléerna skivas ner i den söta majssoppan med grädde och tortillachipsen läggs bredvid. Garnera gärna med lite färsk koriander.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
Oct. 27, 2024
1 st gul lök
1 burk majskorn (à 300 g)
1 st vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
2 tsk finhackad chilifrukt
2 msk olja
1 tsk socker
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 st kycklingfiléer
Salt
Nymalen svartpeppar
1 st näve tortillachips
Färsk koriander eller gräslök
Finhackad den gula löken och fräs den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan och kajennpeppar eller chilifrukten i en gryta med olja.
Rör ner majskornen och socker. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter.
Mixa soppan ganska slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem klara i en het lättoljad stekpanna.
Häll soppan i djupa tallrikar. Skiva kycklingen och lägg ner i soppan.
Grovkrossa tortillachipsen och strö över. Garnera gärna med koriandern eller gräslöken.
Avrunda med frukt till dessert.