Isabella bjuder på en riktigt krämig pasta med parmesanost och tryffelolja. Hon gör den på riktigt italienskt vis utan grädde. En perfekt lyxig vardagsmiddag eller helgmiddag.
Original recept från www.koket.se
Dec. 26, 2021
100 g kantareller
100 g karljohansvamp
100 g svartkål
2 msk olivolja
Parmesanost
1 dl mascarpone
0.5 schalottenlök
400 g pasta
Tryffelolja
0.5 dl färsk bladpersilja
Salt
Svartpeppar
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Rensa svampen ordentligt och skär i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Riv parmesanost fint på rivjärn.
Skölj kålen och dra sönder i strimlor.
Lägg svampen i en stekpanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
När all vätska är borta, tillsätt svartkål och olivolja. Stek ihop och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara en kopp pastavatten.
Häll av pastan och blanda med svampblandningen, mascarpone, parmesanen, pastavatten, några droppar tryffelolja och salt och peppar.
Toppa med finhackad persilja och servera direkt.