Snabbt enkelt och gott med en härlig paj på lax, spenat och fetaost 🥰 Serveras gärna med en god sallad, aioli och romsås 😋👌 💡Tips! Man kan byta ut spenaten mot grönkål, om man vill!
Oct. 26, 2024
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk iskallt vatten
200 g rökt lax
0.5 st purjolök (ca. 15 cm)
65 g babyspenat
150 g fetaost
2 msk matskedar finhackad dill
3 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1 dl lagrad ost
Sätt ugnen på 200°C.
Skär smöret i små bitar. Nyp ihop vetemjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter i ugn.
Strimla lax och purjolök.
Fördela purjolök, spenat, lax och fetaost i pajskalet.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över den. Strö riven ost över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20-30 minuter.