Härligt recept för vegogrillen med grillad aubergine, en klassisk grekisk fetaostsallad och självklart tzatziki - den grekiska röran som de flesta av oss inte kan få nog av. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt om du serverar med ett gott bröd!
Original recept från www.ica.se
Dec. 26, 2021
1 paprika
150 g fetaost
0.5 kruka oregano
1 dl kalamataoliver
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Grillat libabröd eller pitabröd
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Salt
2 auberginer
1 msk olja
2 dl ajvar relish
1 rödlök
2 tomater
Tzatziki: Riv gurkan och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök och yoghurt. Vänd ner gurkan och smaka av med salt.
Aubergine: Skär auberginen på längden i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Gnid in skivorna med oljan.
Sallad: Skala och dela löken, skiva den och tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Bryt fetaosten i bitar. Repa av oreganobladen. Blanda alla grönsaker med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
Aubergine: Grilla aubergineskivorna på direkt värme. Lägg dem på ett serveringsfat. Bred ajvar på skivorna. Toppa med grönsakerna.
Servera aubergine och grekisk sallad med bröd och tzatziki.