Den här Karl Johanpastan ser kanske inte så mycket ut för världen men GUD vad gott det var (och den tog bara 20 minuter 🙏). Oerhörd för otåliga svampälskare.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 26, 2024
2 st stora karl johan eller liknande soppar
1 st bananschalottenlök
50 g smör
2.5 dl grädde
4 portioner pasta
1 msk kantarellfond
1 tsk kinesisk soja
1 tsk socker
3 - 4 st drag med svartpepparkvarnen
1 tsk salt
Riven parmesan efter smak
Garnera med bladpersilja
Finhacka schalottenlöken, rensa och skär svampen i små bitar.
Stek löken på medelhög värme i en tredjedel av smöret tills den är genomskinlig, lägg över på en tallrik.
Stek svampen i hälften av smöret som är kvar tills vätskan har stekt ur. Lägg i resten av smöret och stek tills gyllenbruna.
Häll tillbaka löken med svampen och häll över samtliga resterande ingredienser förutom osten och persiljan. Låt koka ihop i några minuter tills den tjocknar lätt. Den ska inte vara krämig än.
Riv ner parmesan och ta av plattan.
Rör ner al dente pasta (ta den gärna för tidigt den fortsätter gå klart i pannan) i såsen och rör omkring tills det fått en krämig konsistens.
Toppa med lite mer ost och bladpersilja. NJUT!