Life is like a sandwich. The more you add to it the better it becomes ❤️ Baguette med färskost + entrecote/cheddar/jalapeños/champinjoner/grön paprika och bladpersilja = 😋
Original recept från www.instagram.com
Oct. 26, 2024
1 st stor baguette
3 - 4 msk smör
1/4-1/2 fp philadelphiaost eller annan färskost
400 - 500 g entrecote (eller ryggbiff)
2 st gul lök
2 g öna paprika
2 - 3 st jalapeños
6 - 8 st champinjoner
Smör till stekning
3 tsk lönnsirap
2 - 3 st pressad vitlöksklyfta
1.5 dl grovhackad bladpersilja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
8 skivor ost (eller mer och gärna kvibille cheddar eller annan smakrik ost)
Dela baguetten, men inte helt igenom. Platta ut och stek brödet på insidan i smöret tills det får fin färg, ca 3 minuter. Håll brödet varmt.
Skär köttet i tunna skivor. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skiva jalapeños. Skiva svampen.
Fräs löken i smöret ca 10 minuter. Ringla över sirapen och fräs ytterligare ca 5 minuter tills löken är karamelliserad.
Ta upp löken på en tallrik. Stek paprika, jalapeños och svamp i smöret ca 5 minuter. Ta upp på en tallrik.
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs i köttet hastigt. Blanda det med lök paprika, jalapenos och svamp. Tillsätt vitlök och persilja. Salta och peppra.
Samla ihop fyllningen i pannan och lägg på ostskivorna. Låt dem smälta över fyllningen. Bred baguetten med färskost och lägg fyllningen i brödet och servera.