En av mina favoritkladdkakor som blir så himla uppskattade. Så god kombo med chokladen som möter det salta från jordnötterna Recept ifrån: https://fredriksfika.allas.se/fredriks-mjuka-kakor/kladdkaka-med-jordnotstosca/
Oct. 14, 2022
75 g smör
0.75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2.5 dl salta jordnötter
150 g smör
2.5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör och ströbröd.
Smält smöret på låg värme.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och smöret. Blanda med en ballongvisp till smeten precis går ihop. Försök att få i så lite luft som möjligt. Då blir kladdkaka kladdigare.
Häll ner smeten i formen.
Blanda alla ingredienser till toscan förutom nötterna. Låt koka upp och sjud ca 1 minut.
Grov hacka jordnötterna och häll ner i toscasmeten.
Häll försiktigt över jordnötstosca på kladdkakan och fördela jämt över hela kakan.
Grädda kakan i ugnen ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Kakan är klar när kanterna är fasta men mitten dallrar. Kanterna ska bli gyllenbruna då vet man att kakan är klar.
Låt kakan svalna helt och ställ i kylen minst 4h, helst över natten för bästa konsistens. Servera och njut!