Vill man variera spenatsoppan kan man byta ut spenaten mot grönkål, som i detta fallet. Med ägg och bröd blir soppan både god och mättande.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
300 g pumpabröd
1 gul lök
450 g potatis
1 tsk olja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk vitvinsvinäger
125 g grönkål
Salt och peppar
4 ägg
125 g färskost
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök och potatis. Hacka löken och skiva potatisen tunt.
Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Lägg i potatisen tillsammans med vatten, buljongtärningar och vinäger. Koka, under lock, tills potatisen är mjuk.
Tillsätt grönkålen och låt soppan koka under lock 2-3 minuter. Mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite mer vatten eller för ännu krämigare soppa lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
Lägg äggen i kokande vatten och koka 8-9 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.
Servera soppan med ägghalvor och bröd med färskost.