Grillad lammrostbiff med ugnsbakade rotfrukter och en vitlökssås.
Jan. 31, 2023
200 g lammrostbiff
1 st rödbeta
2 st palsternacka
4 st fast potatis
2 st morot
1 msk torkad timjan
Salt
Peppar
Olja
2 dl matyoghurt
2 st vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna potatis, morot och palsternacka. Lägg i långpanna och blanda med olja, salt, peppar och torkad timjan. Skala och tärna rödbetan, krydda på samma sätt, lägg i en egen form. Sätt i mitten av ugnen (rödbetorna under) i ca 15-20 min.
Krydda lammrostbiffen med salt och peppar. Grilla lammrostbiffen så den får färg runt om till en innertemperatur på ca 50 grader. Låt sedan vila i rumstemperatur till ca 62 grader.
Vitlökssås: Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå i kylen till servering.