Detta var något otroligt gott 🔥😍 Helt magiskt! För två vuxna, en 4,5 åring och en 2 åring: Kycklingen friteras tills gyllenbruna på båda sidor. Servera och toppa med lite mer parmesan och svartpeppar. Ät och njut!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 25, 2024
2 l vatten
2.5 dl jasminris
5 msk kycklingfond
2 dl finriven parmesan
500 g kycklinglårfilér, tunt utbankade
Salt
Svartpeppar
Mjöl
Ägg
Panko
Rapsolja
Koka upp vatten och fond i en stor kastrull.
Häll i riset och koka upp igen.
Sänk värmen så det småkokar.
Rör om då och då och låt koka tills det har konsistensen som väldigt lös gröt, den kommer tjockna ytterligare efter kokning (medans det kokar gör du kycklingen).
Rör ner parmesan.
Salta och peppra kycklingen.
Häll ett par cm rapsolja i en stekpanna och sätt på medelhög värme (ska upp i 185°C).
Lägg mjöl på en tallrik, panko på en tallrik och vispa upp ägg i en skål.
Vänd kycklingen i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
När oljan är uppe i temperatur friterar du kycklingen ett par bitar i taget tills gyllenbruna på båda sidor.
Lägg kycklingen på ett galler eller hushållspapper.