Riktigt god fiskburgare av Clariasryggbiff från Gårdsfisk som du hittar i tex frysdisken på Ica Maxi. Detta är min variant av ett av deras recept där dressingen fått en touch av lime och fisken panerats i panko.
Original recept från www.gardsfisk.se
Oct. 24, 2024
500 g ryggbiff gårdsclarias, finhackad
Salt och peppar
1 ägg, uppvispat
1 - 2 dl panko
Sallad
Tomat
Rostad lök
Valfritt fett
Hamburgerbröd
1 dl grekisk yoghurt
2 msk majonäs
1 tsk fransk senap
2 msk hackad smörgåsgurka eller bostongurka
0.5 lime, pressad
Vitlökspulver
Salt
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl rödlökar
Skala och skär löken i tunna skivor.
Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.
Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar.
Rulla stora bollar av färsen och platta till dem. Panera i vispat ägg + panko. Stek i valfritt fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.
Blanda alla ingredienser till såsen och rör runt.
Rosta hamburgerbrödet och lägg i burgaren och alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade löken.