En gratinerad kassler, det låter väl inte helt fel va? Innan den sätts in i ugnen täcks den av en crème fraiche-blandning som smaksatts med lite chilisås. Strö ost över och låt kasslern gratineras i ugn. Ät ihop med en syrlig tomatsallad och kokt ris. Smaklig måltid önskar vi!
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
600 g kassler
2 dl crème fraiche
0.5 dl chilisås eller ketchup
2 krm peppar
1.5 dl riven ost
4 port ris
0.5 ask plommontomater (à 500 g)
0.5 förp krispsallad
1 msk olivolja
0.5 msk rödvinsvinäger
0.5 tsk dijonsenap
1 krm peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Kassler: Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsform.
Blanda crème fraiche med chilisås och peppar. Bred blandningen över kasslern och strö på osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsallad: Skär tomaterna och salladen i bitar.
Blanda olivolja, vinäger och senap med peppar. Ringla över tomaterna och salladen.
Servera kasslern med ris och tomatsallad.