Ljuvlig mozzarellagratinerad kassler serverar du här på en bädd av vitkålssallad med vinägrett - livfullt, fräscht och smarrigt! Kasslern får smak av senap, basilika och tomat innan mozzarellan läggs på för gratinering.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
500 g kassler
2 msk fransk senap
1 kruka färsk basilika
4 tomater
2 paket mozzarella (à 125 g)
Salt och peppar
300 g vitkål
10 cm purjolök
1 st rödlök
2.5 msk vinägrettdressing
Salt och peppar
Ett par nypor socker
Sätt ugnen på "grill", ca 225°C.
Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt.
Bre ett tunt lager senap på skivorna. Lägg några basilikablad på varje skiva. Täck med tomatskivor.
Skiva mozzarellan och fördela över. Gratinera i ugnen på mellersta falsen tills osten smält och fått vacker färg.
Vitkålssallad: Strimla vitkål, purjolök och rödlök. Blanda med vinägrett. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt ta smak 10-15 minuter före servering. Vänd ner persiljan vid servering.
Servera med vitkålssalladen och grovt bröd.