Smakrik och mättande halloumisallad, som dessutom är både enkel och snabblagad. Tärna halloumin och stek den frasig i lite olivolja. Vänd ner osten i den ljumma salladen av bulgur, lök, morötter och zucchini och servera tillsammans med rivig rucola och syrlig citron- och gurkröra. Perfekt vardagsmat!
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
3 dl bulgur
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
300 g halloumi
1 gurka
0.5 citron
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta
0.5 påse rucola (à 65 g)
Halloumisallad: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva lök och morötter. Tärna zucchinin.
Stek lök, morötter och zucchini i omgångar i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 4-5 minuter tills de blir lite mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Krydda med salt och peppar.
Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
Tärna halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan i stekpannan. Vänd ner i den ljumma halloumisalladen.
Citron- och gurkröra: Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
Blanda gurkan med kvarg, skalad och finriven vitlök och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera halloumisalladen med rucola och citron- och gurkröra.