Basilikadoftande pasta med pesto möter chilirostad sötpotatis och gyllene stekt halloumi. Underbart och mättande vegorecept. Passa på att laga en större sats och spara till matlådan.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
500 g sötpotatis
1.5 msk olivolja
0.5 tsk chiliflakes
1.5 krm salt
200 g halloumi
2 msk rapsolja
250 g valfri pasta
1 dl röd pesto
1 dl matyoghurt
65 g rucola
1 kruka färsk basilika
0.5 dl rostade nötter eller frön
Sätt ugnen på 250°C.
Skala sötpotatisen och skär i cm-stora tärningar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, chiliflakes och salt. Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter tills den får färg, rör om efter halva tiden.
Skär halloumin i tärningar. Stek i rapsoljan tills den får färg och blanda med sötpotatisen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet (för 4 port). Blanda pastavatten med pesto och yoghurt, vänd ner i pastan.
Toppa pastan med halloumi-och sötpotatisfräset, rucola, basilika och rostade nötter eller frön.