Du gör dina egna, fantastiskt goda buffalo wings med en supergod grillsås. Kycklingvingarna blir godast om de får marinera länge, gärna två timmar i grillsåsen innan de steks. Servera gärna med knapriga selleristavar och en blue cheesedip.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
3 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1.5 tsk mald koriander
1.5 tsk paprikapulver (gärna rökt)
3 msk tomatpuré
3 msk olja
5 msk vatten
3 msk vitvinsvinäger
3 msk flytande honung
1.5 msk worcestershiresås
1 tsk tabasco
4 krm salt
2 krm svartpeppar
900 g kycklingvingar
1 tsk salt
Dippsås (gärna blue cheesedipp, se tips)
Sätt ugnen på 225˚C.
Grillsås: Skala och riv vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili, koriander, paprikapulver och tomatpuré i oljan i en liten kastrull.
Rör ihop vatten, vinäger, honung och worcestershiresås och blanda ner i fräset. Koka sakta ihop till en tjock sås, ca 5 minuter. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
Kyckling: Blanda kycklingvingarna med saltet. Massera sedan in grillsåsen i kycklingvingarna. Sprid ut dem på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen tills vingarnas innertemperatur är 82°C, ca 35 minuter. Vänd kycklingvingarna då och då.
Till servering: Servera kycklingvingarna med stjälkselleristavar, och gärna blue cheesedipp, se tips om du vill göra egen.