Couscoussallad är en fräsch rätt som är enkel att variera. Här gör vi den med pärlcouscous, sesamrostad sötpotatis, krispiga hasselnötter och stekt halloumi. Servera den somriga salladen med en smakrik paprikahummus.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
500 g sötpotatis
1 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 dl couscous (gärna pärlcouscous)
1 msk konc grönsaksfond
2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad)
250 g halloumi
Olja (till stekning)
1 dl hackad persilja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 hel inlagd paprika
1 riven vitlöksklyfta
1 msk tahini (sesampaste)
0.5 dl olivolja
0.75 tsk salt
Sätt ugnen på 225°C.
Sallad: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i en ugnsform med hasselnötter och sesamfrön. Blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Paprikahummus: Häll av och spola kikärterna i kallt vatten. Låt rinna av. Mixa alla ingredienser med olivolja och salt till en slät hummus.
Sallad: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen med fonden. Skölj och bryt salladen i bitar. Skär halloumin i bitar och stek i olja på hög värme tills den får färg.
Blanda sötpotatisen och hasselnötterna med couscousen och persiljan. Lägg på ett fat tillsammans med salladen. Toppa med halloumin och servera med hummusen.