Thailändska kycklingspett med jordnötssås går hem hos hela familjen. De saftiga kycklingspetten får smak av curry, och den magiska jordnötsdressingen av bland annat kokosgrädde, krossade jordnötter och röd curry. Servera gärna spetten med nykokt jasminris.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
2 msk neutral olja
2 msk röd currypaste
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk strösocker
2 msk konc grönsaksfond
1 krm salt
1 dl krossade jordnötter
2 dl kokosgrädde
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 msk curry
600 g kycklingfiléer
8 grillspett
0.5 dl neutral olja
4 port jasminris
Koriander
Sallad
Jordnötssås: Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt currypaste och fräs ca 2 minuter. Rör ner kokosgrädde, socker, fond och salt. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna och rör ner jordnötterna.
Kycklingsspett: Rör ihop kokosgrädde, socker, salt och curry. Skär kycklingen i små bitar och blanda ner. Låt marinera i kylen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Trä kycklingbitarna på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 5 minuter. Pensla med resten av oljan under stekningen så kycklingen håller sig saftig. Toppa spetten med koriander, servera med såsen, kokt ris och gärna med sallad.