Den varma mackan blir en hel middag med goda tillbehör. Först ska mackorna fyllas med mozzarella och stekas så att de får en snygg och god yta. Efter en stund i ugnen serverar man dem med kryddiga korvar och en sallad på tomat och silverlök med balsamvinägrett.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
2 förp mozzarella (à 125 g)
8 skivor lantbröd med havssalt
1 kruka färsk basilika
Flingsalt chili
Grovmald svartpeppar
4 msk olivolja
1 silverlök
4 tomater eller bifftomater (4 tomater motsvarar 2 bifftomater)
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Flingsalt med jod
Nymalen svartpeppar
4 lammkorvar med fetaost eller annan kryddig korv
Romansallad
Sätt ugnen på 175°C.
Macka: Häll av och skiva mozzarellan. Fördela ostskivorna och basilikabladen på 4 skivor (för 4 port) av brödet. Krydda med salt och peppar. Lägg på resten av brödet som ”lock”.
Tomatsallad: Skala och skär löken i ringar. Skiva tomaterna tunt. Blanda tomater och lök med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar
Stek mackorna sakta i olivoljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält. Dela mackorna i halvor.
Stek korven enligt anvisningen på förpackningen.
Servera mozzarellamackorna med korv och tomat- och romansallad.