En ljuvligt god variant på pastaklassikern carbonara utan bacon! Denna pasta carbonara med halloumi är perfekt som vardagsmiddag. Hackad persilja gör rätten komplett.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesan
2 krm salt
0.5 tsk svartpeppar
0.5 dl hackad persilja
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner vätskan i stekpannan med halloumifräset, rör i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut.
Strö över persilja och servera direkt.