Vem älskar inte en snabblagad, god middag som mer eller mindre sköter sig själv i ugnen? Detta är en sådan måltid. Bred ut crème fraichen över spättan och grädda i ugnen tills den får en gyllene yta. Crème fraichen ger spättan en frisk citronsmak och en mild hint av pepparrot. Servera fisken med ångande nykokt potatis och grön cosmopolitansallad.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
900 g fast potatis
800 g rödspättafilé
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche (gärna pepparrot och citron)
0.5 cosmopolitansallad
0.5 msk olivolja
0.5 msk vitvinsvinäger
Tina fisken om fryst används.
Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Spätta: Vik ihop filéerna och lägg dem omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Bred crème fraichen jämnt över fisken och sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Sallad: Skär salladen i mindre bitar. Ringla över olivolja och vinäger.
Servera potatisen med spättan och salladen.