Jambalaya med korv och risoni är ett snabblagat, smakrikt och kreolskt recept som är en trevlig middag i vardagen. Ananas ger rätten en söt smak som passar ypperligt till de lite kryddiga smakerna.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
4 port risoni
1 hönsbuljongtärning eller fond
0.5 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
480 g kabanoss
1 burk ananasringar (à 200 g)
1 gurka
Koka risoni med buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen.
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs paprika, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Skiva kabanossen och låt den fräsa med grönsakerna en kort stund.
Låt ananasen rinna av, skala och kärna ur gurkan, skär den och ananasen i stavar. Blanda fräset med ananas, gurka och den nykokta risonin.