Den här krämiga pastarätten med kyckling, champinjoner och bacon går hem i de flesta barnfamiljer.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 förp tärnat bacon (à 140 g)
4 port pasta penne
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
0.5 tsk torkad oregano
2 dl lätt crème fraiche
Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter.
Strö över bacon och servera med penne.