Stekt ris med ägg, lax och ingefära är en rätt du enkelt svänger ihop när du har rester av kokt ris! Gör denna version av fried rice genom att steka riset tillsammans med grönkål, lök och ärter, en sås med asiatiska smaker och toppa med tillbehör.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
3 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
1 msk sesamolja
4 ägg
0.5 msk neutral olja
5 dl strimlad grönkål
4 finskurna salladslök
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
2 dl tinade frysta gröna ärtor
8 dl kokt ris
200 g skivad kall- eller varmrökt lax
1 dl gari (inlagd ingefära)
Färsk koriander
Skivad salladslök
Rostad lök eller sesamfrön
Sojasås: Blanda soja, fisksås och sesamolja.
Stek äggen i olja.
Stek grönkål, salladslök och vitlök i olja ca 3 minuter. Tillsätt ärtor och ris. Låt steka på hög värme ytterligare 2 minuter. Rör ner sojasåsen. Låt steka under omrörning ca 1 minut.
Till servering: Toppa med lax, gari, stekt ägg, koriander, salladslök och sesamfrön och/eller rostad lök.