Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
0.5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön
1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)
Sätt ugnen på 200°C.
Dela potatisen och skär morötterna i ca 1 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Blanda rotfrukterna med salt, peppar och olivolja i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skär rödbetorna i 2 cm stora bitar. Tillsätt betor, grönkål och pumpakärnor i ugnsformen och blanda. Ugnsbaka i ytterligare 5 minuter.
Stek äggen i smöret i en stekpanna ca 4 minuter på ena sidan och strö över chiafrön.
Servera rotfruktspytten med äggen och snacksen.