En härligt krämig och mättande grönsakssoppa och med smak av curry. Servera den värmande zucchinisoppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
1 gul lök
200 g potatis (mjölig sort)
1 zucchini (à 450 g)
2 msk smör
1.5 msk curry
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Turkisk yoghurt
Ev bröd
Ev smör
Ev ost
Skala och hacka löken. Skala potatisen. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
Fräs löken i smör tillsammans med curryn i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20–25 minuter.
Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera gärna med nybakat bröd, smör och ost.