Smaskig familjefavorit där knaperstekt kyckling får sällskap av curry och äpple i en oslagbar kombination. Rätten tas till nya nivåer med en mustig currysås på crème fraiche som är smaksatt med rött syrligt äpple. Servera med ris, gurka och krasse.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 rött äpple
2 msk olja
1 msk curry
640 g kycklingfiléer
Salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 gurka
0.5 ask krasse
Sätt ugnen på 175°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och tärna löken. Kärna ur äpplet och tärna det fint. Stek lök och äpple mjukt i hälften av oljan i en stekpanna. Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut. Lägg upp i en skål och låt det svalna.
Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Blanda curryfräset med crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Mixa såsen om du vill ha den slät.
Skär gurkan i stavar och klipp krassen.
Servera kycklingen med ris, gurka och currysås. Toppa med krasse.