Snabbt, enkelt och fräscht. Minutfiléer av kyckling som kryddas med persilja serveras tillsammans med färsk sparris och ris. Sparrisen steks i smör. Minutfiléerna kryddas med persilja och steks de också. Krämigheten kommer med grädden i pannan. Bara att sitta ner vid matbordet och njuta.
Original recept från www.ica.se
Jan. 31, 2023
200 g grön sparris
4 minutfiléer av kyckling
2 msk hackad persilja
2.5 dl matlagningsgrädde
4 port ris
1 msk smör
Salt
Peppar
1 vitlöksklyfta
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och stek sparrisen i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg sedan upp på en tallrik.
Krydda kycklingen med salt, peppar och strö över persiljan. Stek kycklingen i resten av smöret i ca 3 minuter. Sänk värmen och rör i grädden och pressad vitlök. Låt sjuda i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen i såsen med sparris och ris.