Allt-i-ett-gratänger är aldrig fel! Så nu är det dags för ännu ett recept och denna gång blir det med fläskfilé, brysselkål och soltorkad tomat. Och så ris i botten. Ett enkelt sätt att laga mat och perfekt att allt tillagas samtidigt i ugnen. Om det är någon komponent du inte gillar eller har hemma kan du såklart byta ut t ex brysselkål mot broccoli, paprika eller annat. Och önskar du inte göra mjölkfritt går det såklart utmärkt med vanlig créme fraiche, grädde och ost. Hoppas ni ska gilla denna fläskfilégratäng med ris!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
July 23, 2023
8 dl kokt ris
800 g fläskytterfilé
400 g brysselkål
1 dl soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
3 dl mjölkfri créme fraiche
2.5 dl mjölkfri grädde
150 g vegansk ost
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär köttet i skivor. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek köttet på båda sidor se de får lite yta. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg tomatpuré, créme fraiche och grädde i en skål och vispa ihop. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Strimla soltorkade tomater. Skär brysselkålen i kvartar. Riv osten. Lägg kokt ris i en smord ugnssäker form. Lägg på köttskivorna och sen soltorkad tomat och brysselkål. Häll över såsen och toppa sedan med riven ost. Sätt in i ugnen 20 minuter.