En perfekt förrätt till 4 personer eller som lättare lunch till 2 personer. Prisvärd & mycket god rätt med lufttorkad skinka & solrosfrön. Kan även”lyxas till” med parmaskinka och pinjenötter istället!
Nov. 30, 2022
10 - 12 skiva lufttorkad skinka
2 - 3 näve ruccola
12 st mini tomater
1 dl solrosfrön
250 g philadelphia
2 - 3 msk pepparrotsvisp
1 krm salt
1 krm svartpeppar (grovkornig el. färskmald)
2 msk creme fraiche
Hetta upp torr panna och rosta solrosfröna- häll av i en skål.
Fördela ruccolasalladen på tallrikarna.
Blanda pepparrotskrämen.
Lägg ut skinkan på skärbräda, spritsa eller fördela en ”sträng” pepparrotskräm längst kortsidan på skinkan och rulla ihop den (börja där krämen är då denna ska ligga i mitten på rullen).
Lägg skinkrullarna fint på ruccolan.
Dela tomaterna på mitten och fördela ut på faten.
Strössla över de rostade solrosfröna på tallrikarna.
Spritsa ut små klickar med resterande pepparrotskräm på tallrikarna- Servera!