En väldigt förenklad variant av den engelsk/indiska klassikern. Serverad med basmatiris & myntayoghurt. Snabbt och enkelt. Perfekt för en vanlig vardagskväll!
Jan. 26, 2023
1 msk smör
1 msk sesamolja
4 st kycklingfiléer
2 msk tandoori krydda
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 dl ingefära, finhackad
1 tsk chili flakes
1 dl körsbärstomater, i klyftor
1 dl haricot verts
400 g kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
1 lime, saften
1 kycklingbuljongtärning
1 dl färsk persilja, finhackad
1 dl färsk koriander, finhackad
Salt
Peppar
Börja med att massera in hälften av tandoori kryddan tillsammans med salt peppar & hälften av sesamoljan pà kycklingfiléerna. Runt om. Stek sedan kycklingen så den får fin färg på båda sidor i smöret. Ställ sedan kycklingen åt sidan.
I samma panna. I med resten av sesamoljan, gul lök, ingefära, vitlök, chili flakes och den kvarvarande tandoori kryddan. Låt grönsakerna bli mjuka.
Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, kycklingbuljongtärning, körsbärstomater & haricot verts. Låt koka upp och sedan sjuda till önskad konsistens.
Under tiden: Tranchera kycklingen och lägg i den i såsen, när såsen nått önskvärd konsistens. Låt kycklingen gå klart. 5-10 min. Vänd i persilja och koriander. Smaka av med limesaft, salt & peppar.
Servera med basmatiris, myntayoghurt & ev. en sallad.