Jag har en go-to-favoritefterrätt i form av pannacotta. Jag har flera recept på bloggen sedan tidigare men det som är nytt för denna gång är att jag testat att göra en mjölkfri pannacotta då vi numera har en mjölkallergiker i familjen. Jag gjorde denna på havregrädde och det funkade utmärkt. Jag tog lite extra vanilj för att dölja lite av bismaken som kan komma från havregrädden. Sen upplevde jag att den behövde lite mer gelatin än vanlig grädde så med 4 gelatinblad stelnar den bra.
Original recept från sandracallermo.se
Feb. 5, 2022
5 dl havregrädde
0.5 dl strösocker
2.5 msk cirka vaniljsocker
1 krm vanljpulver
4 st gelatinblad
Valfria bär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde, socker, vaniljsocker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter. Dra av från värmen och låt svalna något.
Krama sedan ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.