Dessa frallor blir så fluffiga och mjuka, underbart goda.
Aug. 8, 2024
50 g jäst
4 dl vatten
4 msk rapsolja
1.5 tsk salt
8 - 10 dl manitoba cream vetemjöl (alt. vetemjöl special)
1 st ägg
Vallmofrön
1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Börja med 8 dl vetemjöl och tillsätt mer vid behov.
2. Arbeta degen i maskin tills den släpper skålen (går också bra att knåda för hand). Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
3. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till runda bullar.
4. Låt jäsa övertäckta på bakplåt i cirka 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.