Denna härliga vegetariska morotssoppa är riktigt smarrig då den får en magisk smak eftersom man rostar morötterna med rödlök, vitlök och timjan innan man kokar soppan! Perfekt i matlådan dessutom. Prova nu- tacka mig sen 🧡
Nov. 3, 2022
1 kg skalade morötter
4 msk rapsolja
3 tsk flingsalt
1.5 tsk torkad timjan
1.5 tsk svartpeppar
1 stor rödlök
3 - 4 vitlöksklyftor
4 dl grädde (valfri fetthalt)
1 l vatten
Créme fraiche
Rostade & saltade solrosfrön
Färsk timjan
Sätt ugnen på 200° varmluft.
Skär morötterna i stavar. Lägg på en bakplåtspapper-klädd plåt. Ringla över rapsolja, strö över flingsalt och kryddorna. Rosta i ugnen ca 15 min.
Skär rödlöken i mindre bitar och även vitlöksklyftorna. Strö över morotsstavarna och rosta allt tillsammans i ca 10 minuter.
Mixa nu stavarna och lökbitarna till en puré med en stavmixer i en kastrull. Häll på grädden och vattnet. Låt koka upp och sedan småkoka några minuter. Smaka av.
Servera soppan med créme fraiche, solrosfrön och färsk timjan! Något gott bröd till är ju inte heller fel!