Personligen tycker jag inte konsistensen pรฅ dessa svampar รคr sรคrskilt behaglig, men mixar du dem i sรฅs eller soppa sรฅ blir det kanongott. Som denna jag brukar gรถra. Den mรฅste ni prova
March 5, 2024
1 msk smoฬr
400 g faฬrsk skogssvamp (kantareller, trumpetsvamp eller trattkantareller)
1 st schalottenlรถk
3 st vitlรถksklyftor
0.5 st rรถd chili
0.5 kruka faฬrsk timjan (eller 2msk torkad timjan)
1 msk dijonsenap
1 l svampbuljong
3 msk kantarellfond
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrรคdde
Vitvinsvinรคger
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Taฬrnat knaperstekt bacon & creฬme fraiche till garnering.
1. Boฬrja med att koka upp 1 liter Svampbuljong i en kastrull.
2. Skiva svamp, chili, vitloฬk & schalottenloฬk i laฬmpliga skivor. Frรคs bort vรคtskan frรฅn svampen. Tillsรคtt smรถr, schalottenlรถk, vitlรถk & chili och frรคs dem mjuka.
3. Haฬll i buljong, fond, timjan, dijonsenap & matlagningsgraฬdden. Roฬr om och laฬt sjuda i ca 20min eller tills du naฬt oฬnskad kraฬmighet i soppan.
4. Smaka av med salt, peppar & vitvinsvinรคger. Mixa soppan med stavmixer.
5. Toppa & servera soppan med creฬme fraiche & ett gott brรถd till.