Ikväll blev det en sån här skön #vardagsräddare igen. Jag har ju talat väl om smaksatt créme fraîche tidigare och ikväll körde jag en sån liten hjälpreda igen!
Nov. 7, 2022
1 bit fläskytterfilé (ca 1kg) (går bra med kyckling eller fläskfilé också)
3 msk smör till stekning
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 st gul lök, skivad
1 tsk chili flakes
1 msk torkad timjan
2 msk paprikapuré
1 dl frysta gröna ärtor
3 st dl grädde
2 st dl créme fraïche med paprika & chili
1 msk citronsaft
1 msk soya
60 g färsk bladspenat
1 dl persilja, finhackad
Salt & peppar
Riven ost
Börja med att steka fläskytterfiléen runt om i smör.
Mot slutet av stekningen, krossa en vitlöksklyfta och lägg i pannan så smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
Ta ur fläskytterfileen & vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan & ställ köttet åt sidan. men diska inte ur pannan.
Fräs pà vitlök, gul lök & timjan i stekfettet från köttet. Ca 5 min utan att det far färg.
Häll sedan i gröna ärtor följt av paprikapurén. Stek någon minut!
Häll pä grädde, smaksatt créme fraîche, soya & persilja. Låt koka ihop.
Smaka av såsen med citronsaft, salt & peppar. Vänd ner bladspenaten.
Tranchera fläskytterfiléen i skivor pa ca 2-3cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet. Toppa med riven ost.
Ställ i ugnen på 180grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
Servera med potatispuré, pressad potatis eller nykokt jasminris!