Enkel lyx när den är som allra bäst. Perfekt tillagad torsk får ett ljuvligt täcke av krispigt bröd och riven lagrad ost. Mums!
Original recept från www.koket.se av Tareq Taylor
April 6, 2023
6 torskfilé
1.5 tsk salt
0.5 tsk malen svartpeppar
0.5 msk citronskal
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 msk färsk dragon
1 dl persilja
4 dl vitt bröd
2 dl lagrad ost
300 g körsbärstomater
Potatis
Sallad
Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och juice.
Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål.
Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.
Tillaga mitt i ugnen i 15”25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.
Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.