Det här halvåret så är soppa mer en regel än ett undantag på veckomeny🤩👏!
Feb. 4, 2024
50 g smör
2 st gula lokar, finhackade
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 dl färsk ingefära, finhackad
1 msk garam masala
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad koriander eller persilja
1 tsk gurkmeja
2 msk paprikapure
2 burkar (800 g) kikärtor
3 st gröna paprikor, i munsbitar
4 st potatis, i munsbitar
2 st morötter, i munsbitar
2 dl fryst hackad spenat
400g kokosmjölk
1 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
Matlagningsgrädde
Citronsaft
1 dl färsk koriander eller persilja, finhackad
Salt
Svart- och vitpeppar
Fräs den gula löken i smöret. Minst 5-10 minuter. Tillsätt vitlök & ingefära låt bli mjukt. 2. I med de torra kryddorna, låt fräsa någon minut. Sedan i med paprikapuren och fräs ytterligare nagon minut.
Vänd ner kikärtor, potatis och grönsaker. Slä på kokosmjölk, vatten & buljongtärningarna. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Mixa den slät. Och häll tillbaks i kastrullen. Späd med matlagningsgrädde om den känns för tjock vänd ner persilja/koriander och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera med bröd och rostade kikärtor. Lägg blanda kikärtorna med olivolia, salt & peppar och kör på bakplåtspapper och kör in i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter.