När äldsta dottern Leah fyller 11 år är det ingen tvekan om vad hon väljer till middag!🥳🪅🎉🎊 Återigen fick @gourmetrummet vara med och skapa detta mästerverk, med både sin prima guanciale och sin goda parmesan, samt olivolja🤩👏! För mig är inte det Carbonara utan en ”gräddpasta”. Ägg, pastavatten och parmesan räcker för mig, det blir perfekt krämighet i den. Här kommer mitt recept på min spagetti carbonara!
Original recept från www.instagram.com
March 3, 2024
500 g spagetti
5 st äggulor
5 dl riven pecorino eller parmesan
500 g guanciale (funkar bra med pancetta, bacon eller sidfläsk också)
2 dl pastavatten
2 - 3 msk olivolja, extra virgin
Grovmalen svartpeppar efter smak
1 knippe färsk persilja
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Använd rikligt med vatten & salta väl.
Tärna guanciale och fräs i en torr stekpanna. När den är knaprig. Ställ åt sidan men spara fettet.
Medans guancialen fräser, vispa ihop äggen & parmesanen. Vänd ner persilja.
När spagettin är al dente så häll över pastan tillsammans med pastavatten, hälften av guancialen och lite av fettet från guancialen till stekpannan.
Stäng av värmen. (Detta är viktigt för annars kommer det bli äggröra när du tillsätter äggblandningen.)
Ringla över olivoljan.
Häll på äggblandningen och se till att allt blandas väl.
Lägg upp & garnera med guanciale, persilja, den kvarvarande parmesanen & massor med grovmalen svartpeppar!
Servera direkt!