Snabb & förenklad variant av den engelsk/indiska klassikern. Serverade den med basmatiris & myntayoghurt🤩👏
Aug. 17, 2022
1 msk smör
1 msk sesamolja
4 st kycklingfiléer
2 msk tandoori krydda
1 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
1 dl ingefära, finhackad
1 tsk chili flakes
10 st körsbärstomater, i klyftor
1 dl haricot verts
400 g kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
1 st lime, saften
2 st kycklingbuljongtärning
1 dl färsk persilja, finhackad
1 dl färsk koriander, finhackad
Salt
Peppar
1. Börja med att massera in hälften av tandoori kryddan tillsammans med salt peppar & hälften av sesamoljan på kycklingfiléerna. Runt om. Stek sedan kycklingen så den får fin färg på båda sidor i smöret. Ställ sedan kycklingen åt sidan.
2. I samma panna. I med resten av sesamoljan, gul lök, ingefära, vitlök, chili flakes och den kvarvarande tandoori kryddan. Låt grönsakerna bli mjuka.
3. Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, kycklingbuljongtärning, körsbärstomater & haricot verts. Låt koka upp och sedan sjuda till önskad konsistens.
4. Under tiden; Tranchera kycklingen och lägg i den i såsen, när såsen nått önskvärd konsistens. Låt kycklingen gå klart. 5-10 min. Vänd i persilja och koriander. Smaka av med limesaft, salt & peppar.
5. Servera med basmatiris, myntayoghurt & ev. en sallad.