Jag ville laga något med russin och mandlar och mycket smak så därför blev det en marockans rätt 😋
Original recept från www.instagram.com
Feb. 3, 2024
2 st sötpotatis
4 st morötter
1 st rödlök
0.5 st fänkål
1 knippe spenat
1 dl skållade mandlar
1 dl russin
400 st gr fast tofu
2 msk olivolja
Rapsolja för stekning
3 dl couscous
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 msk piskummin
1 msk paprika
2 msk kokossocker
2 st mskr citronsaft
0.5 tsk vitlökspulver
Salt och peppar
0.5 tsk kanel
0.5 - 1 dl havremjölk
2 msk kikärtsmjöl
2 msk majonäs
1.5 dl ströbröd
0.5 tsk spiskummin
2 dl greek style yoghurt
1 msk honung
1 knippe mynta
1 msk citronsaft
Salt och peppar
1 nypa chiliflakes
Säg ugnen på 220 grader varmluft.
Skär potatisen i tärningar, morot i små stavar, fänkål i tunna skivor och löken i mindre bitar.
Häll ut på plåt med bakplåtspapper och vänd runt med lite olivolja, salt och paprikapulver.
Stoppa in i ugnen ca 15-20 min tills potatis och morot är mjuk.
Blanda ihop den kalla såsen och laga till Couscous under tiden.
Vänd runt couscous med de rostade grönsakerna, russin, hackad mandel och strimlad spenat. Ställ åt sidan.
Pressa ur vätskan ur tofun och skär i 1 cm tunna skivor.
Blanda alla ingredienser till marinaden, förutom ströbröd och fördela marinad och ströbröd i två skålar.
Vänd ner vardera tofuskiva i marinad och ströbröd och lägg på ett fat.
Stek på högvärme i rikligt med olja i en panna på vardera sida tills de får fin färg.
Servera tofun med couscous och myntasås på sidan.