Riktigt snabb och smarrig middag ikväll. Fluffigt potatismos i en gratäng som fick gratineras tillsammans med torsk i en riktigt smarrig sås med bla saffran & fänkål
Dec. 15, 2022
4 - 6 st torskfiléer
200 g skalade räkor
Potatismos för 4-6 personer
2 st di créme fraîche
1 st rödlok, finhackad
1 st di färsk dill, finhackad
1 st di färsk persilja, finhackad
2 msk citronsaft
1 msk hummerfond
3/4 fiskbuljongtärning
1 st pkt saffran
1 msk mortlade fänkålsfrön
Salt
Svart- & vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör potatismoset. Lägg ut fisken i en ugnssäker form. Salta & peppra. Spritsa potatismoset runt om i formen.
Blanda samman de Övriga ingredienserna. Smaka av med salt & peppar. Häll såsen i mitt formen, Över fisken men undvik potatismoset.
Gratinera mitt ugnen i ca 15-20 min tills potatismoset fått fin färg.
Ta ut och låt stanna 5-10 minuter innan du strör räkorna över såsen. Toppa med fina dill & persiljekvistar.