Morotskakans dag 𧥠DÄ bjuder jag pÄ en nyttigare variant med mindre socker och med smak av banan & kokos, hoppas du vill testa.
Original recept frÄn www.instagram.com
Feb. 4, 2024
2 - 3 st morötter (ca 300 g)
1 st mogen banan (valfritt)
2.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefÀra
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk riven kokos
2 st Àgg
1 dl farinsocker/sukrin gold)
0.75 dl olja (t ex rapsolja)
NÀve valnötter
Matfett och riven kokos eller ströbröd till formen
SÀtt ugnen pÄ 175°C.
Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
Skala och riv morötterna fint och grovt- hÀlften var. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefÀra, kardemumma och kanel.
Vispa Àgg och socker fluffigt. TillsÀtt mjölblandningen i Àggvispet.
Rör försiktigt och tillsÀtt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda vÀl och hÀll smeten i den smorda formen. Avsluta med lite hackade valnötter.
GrÀdda ca 40-45 minuter i ugnen. LÄt kakan svalna i formen innan den stjÀlps upp.